Siirtyä sisältöön

Lisätietoja

Tämä verkkotyökalu on tarkoitettu erityisesti yksinäisyyttä kokeville opiskelijoille tai opiskelijoille, joita askarruttavat oman paikan löytämiseen korkeakouluopinnoissa liittyvät haasteet. Työkalu on rakennettu siksi, että mahdollisimman monella opiskelijalla olisi mahdollisuus matalalla kynnyksellä tutustua aiheeseen, saada lisätietoa ja oivalluksia omaan arkeen sekä luotettavaa tietoa siitä, millaista tukea yksinäisyyden kysymyksiin on opiskelijana saatavilla. Hienoa, että olet täällä!

 

 • Verkkotyökalu koostuu moninaisista sisällöistä oman itsetuntemuksen lisäämiseksi ja omaan tilanteeseen liittyvien vaikutusmahdollisuuksien tunnistamiseksi. Verkkotyökalu pitää sisällään erityisesti:

  • tietoa tavoista vaikuttaa yksinäisyyteen
  • vertaiskokemuksia muilta yksinäisyyttä kokevilta opiskelijoilta
  • harjoitteita, joiden kautta syventyä tarkemmin omaan tilanteeseen
  • tietoa ja kannustusta tuen hakemiseen yksinäisyyden kysymyksissä

  Verkkotyökalu pitää sisällään videoita, äänisisältöjä, kuvia ja tekstejä, joiden kautta on mahdollista syventää ymmärrystä yksinäisyyteen liittyvistä asioista. Lisäksi työkaluun on mahdollista kirjata omia pohdintoja harjoitusten avoimiin tekstikenttiin, jotka tyhjentyvät sivun vaihdon yhteydessä eivätkä tallennu mihinkään. Omat pohdinnat voivat toimia hyvänä itsetuntemuksen välineenä ja kyseiset sisällöt voi halutessaan napata itselleen talteen vaikkapa kuvakaappauksen muodossa.

 • Suurimman hyödyn verkkotyökalusta saat tutustumalla monipuolisesti sen eri osioihin sekä tekemällä osioihin liittyviä harjoitteita. Loogisin tapa edetä on seurata järjestelmällisesti päävalikoita ja sieltä avautuvia alavalikoita. Huomaathan hyväksyä evästeet, jotta näet ja kuulet kaikki verkkotyökalun video – ja äänisisällöt.

  Tämä verkkotyökalu ei kuitenkaan ole pakollinen kurssi eikä tavoitteena ole suorittaminen pelkän suorittamisen takia. Tämä työkalu on rakennettu opiskelijoita varten ja sinä itse olet paras asiantuntija sen osalta, mitä kaipaat ja tarvitset tältä työkalulta.

  Mikään ei siis estä sinua tutustumasta verkkotyökaluun haluamallasi ja tällä hetkellä mahdolliselta tuntuvalla tavalla: voit silmäillä eri sisältöjä, testailla eri harjoituksia ja käydä tutkailemassa osioita myös haluamassasi järjestyksessä. Voit myös palata itsellesi merkityksellisiin sisältöihin aina kun siltä tuntuu.

  Pääasia, että olet täällä ja merkityksellisen asian äärellä!

   

   

 • Verkkotyökalu on toteutettu osana Nyyti ry:n ja HelsinkiMission yhteistä Yksinäisyystyö korkeakouluissa -hanketta (2022-2024). Hankkeen tavoitteena on vähentää opiskelijoiden kokemaa yksinäisyyttä ja lisätä opiskelijoiden parissa toimivien valmiuksia ja osaamista kohdata yksinäisyyttä kokevia opiskelijoita. Hanke on valtakunnallinen ja toiminta avointa kaikkien korkeakoulujen opiskelijoille sekä opiskelijoiden parissa toimiville. Täältä pääset tutustumaan tarkemmin hankkeen toimintaan! (linkki avautuu uudessa välilehdessä ja johtaa Nyyti ry:n verkkosivustolle)

   

  Hankkeen yhteistyökumppaneita ovat

   

 • Erityinen kiitos kaikille opiskelijoille, jotka ovat osallistuneet verkkotyökalun kehittämistyöhön jakamalla palasia omasta elämästään, ideoimalla ja kehittämällä sivuston sisältöjä, toiminnallisuuksia ja toteutusta sekä antamalla palautetta verkkotyökalusta. Näkemyksenne ovat olleet korvaamattomia ja olemme iloisia siitä, että olemme saaneet tehdä tätä työtä yhdessä teidän kanssanne!

  Kiitos myös kaikille yhteistyötahoille, jotka ovat olleet mukana mahdollistamassa verkkotyökalun toteuttamisen. Kaikkien panoksella on ollut tärkeä merkitys verkkotyökalun kehittämisessä.

Lisätietoja verkkotyökalusta

Annina Lindberg

Hankepäällikkö, Yksinäisyystyö korkeakouluissa -hanke

0503417473
annina.lindberg@nyyti.fi
Naisoletettu ruskeahiuksinen hymyilevä henkilö.
Back to content