Siirtyä sisältöön

Vertaisryhmiä ja kahdenkeskistä keskustelutukea

Nyyti ry:n ja HelsinkiMission yhteinen Yksinäisyystyö korkeakouluissa -hanke (2022-2024)  tarjoaa opiskelijoille sekä vertaisryhmiä että kahdenkeskistä keskustelutukea yksinäisyyden kokemuksen käsittelyyn. Molemmat palvelut ovat maksuttomia ja yhdenvertaisesti saavutettavia asuinpaikasta riippumatta verkon välityksellä.

Yksinäisyys mielessä -vertaisryhmät pähkinänkuoressa

Yksinäisyys mielessä -vertaisryhmissä lisätään ymmärrystä omista ajatuksista ja toiminnasta ja löydetään toimivia keinoja yksinäisyyden vähentämiseksi. Ryhmissä pääsee myös jakamaan asioita muiden opiskelijoiden kanssa ja kuulemaan muiden kokemuksia tuetussa ja ohjatussa ympäristössä.

Kenties kirjoittaminen on sinulle luontevin tapa ilmaista itseäsi? Tai sitten kasvokkainen ryhmäkokemus on juuri omiaan sinun tarpeisiisi? Voit valita tuletko mukaan kirjoittamiseen pohjaavaan Discord-ryhmään vai kasvokkaiseen Zoom-ryhmään.

Lue lisätietoja Yksinäisyys mielessä -vertaisryhmistä hankkeen verkkosivuilta. (linkki avautuu uudessa välilehdessä ja johtaa Nyyti ry:n verkkosivustolle)

OPISKELIJAKOKEMUS:

”Parasta ryhmässä oli, että se vahvisti tulevaisuususkoani: asiat voivat olla tulevaisuudessa paremmin ja pystyn itse vaikuttamaan kehityksen suuntaan.”

Kahdenkeskinen keskustelutuki pähkinänkuoressa

Kahdenkeskisessä keskusteluissa pääset juttelemaan ajatuksistasi, kokemuksistasi ja tilanteestasi koulutetun ammattilaisen kanssa viiden tapaamiskerran verran. Keskustelutuki sisältää viisi keskustelutapaamista ammattilaisen kanssa sekä itsenäistä yksinäisyys-työkirjatyöskentelyä tapaamisten välillä. Työkirjaa voi käyttää myös itsenäisesti yksinäisyyden vähentämisen tukena.

Palveluun ei tarvitse jonottaa pitkiä aikoja, vaan voimme tarjota tukea tilanteeseesi nopeasti. Tukea on saatavilla ympäri vuoden.

Lue lisää kahdenkeskisen keskustelutuesta hankkeen verkkosivuilta. (linkki avautuu uudessa välilehdessä ja johtaa Nyyti ry:n verkkosivustolle).

OPISKELIJAKOKEMUS:

”Ajatusmaailmassani tapahtui muutos, jonka kautta pystyin ottamaan rennommin ja olemaan ajattelematta stressaavia ja ahdistavia asioita sosiaalisissa tilanteissa niin paljoa.”

Back to content